En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Tillagningsmetoder för kaffe

0
Posted in Kaffe By tobias

French_pressTillagningsmetoder för kaffe

Kaffe är en dryck som kan tillagas på en mängd olika sätt. Var och en tycks ha sin egen åsikt om hur den bästa koppen kaffe faktiskt bör tas fram. Med tanke på alla valmöjligheter är det inte så konstigt att oenighet emellanåt råder. Dessutom är det inte bara smaken som spelar in när det gäller att kora den bästa tillagningsmetoden. Vissa kan vara mer ekonomiska än andra och några kräver en omständlig utrustning som inte är alla till hands. Som konsument går det att prova sig fram för att hitta en metod som passar – och om du inte är nöjd kan du alltid byta.

I Sverige är kaffebryggaren en klassisk syn på arbetsplatser och i hem över hela landet. Den kan se ut på en rad olika sätt, men i sitt standardutförande består den av en kanna som placeras under ett filter. Där får sedan varmt vatten silas igenom de malda kaffebönorna och droppa ned i kannan som kaffe, redo att serveras. Kaffebryggare finns i olika storlekar beroende på hur många koppar du vill göra, vilket är praktiskt för dig som exempelvis behöver servera ett stort antal människor regelbundet. Kaffebryggare finns också i en vanlig storlek för att du som endast gör en kopp efter maten ska få en passande bryggare för dina syften.

658px-Kaffeemaschine_fcmEtt annat vanligt sätt att tillaga kaffe på är att använda sig av en pressobryggare. Det är ett av de enklaste sätten att göra kaffe på eftersom det inte kräver en större maskin eller engångsfilter. Istället är det enda som krävs att du lägger de malda kaffebönorna i botten och häller på varmt vatten. Det får sedan stå och dra i några minuter tills kaffet är färdigt. Det som är viktigt att tänka på när det gäller tillagning av kaffe i en pressobryggare är att bönorna ska vara något mer grovmalda jämfört med en vanlig kaffebryggare. På så sätt riskerar du inte att de tränger igenom filtret när du pressar undan bönorna. Kaffe är inte bara gott att dricka. Det går också att använda i en rad olika recept som du hittar på matklubben.nu.

Leave a Reply