En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Vad passar bäst till kaffet?

0
Posted in Kaffe By tobias

Kaffe är en populär dryck i Sverige där ”fikat” är en viktig stund för umgänge. Med en avkopplande paus intar vi kaffe tillsammans med smörgåsar, kaffebröd och annat ätbart. Vilka alternativ finns det egentligen när du ska välja det bästa tillbehöret till kaffet? Här spelar de personliga preferenserna en viktig roll i vad vi väljer.

Att ta en snus är populärt i samband med fikastunden, som ofta innebär mycket socialt umgänge och trevlig avkoppling. Ett nytt snusmärke på marknaden är velo mini som finns i många olika smaker. Du kan till och med prova snus med kaffesmak, som Velo Royal Purple eller Velo Creamy Coffee.

Trevlig fikastund

I det svenska arbetslivet brukar vi ofta träffas för att fika tillsammans, vilket brukar benämnas fikarast eller fikapaus. Här möts vi vid en fast tidpunkt varje dag för att umgås och bygga sociala relationer. Pausen brukar ofta kunna tas under betald arbetstid och äger vanligen rum på för- eller eftermiddagen. Traditionen är väl inbakad i svensk kultur och brukar anses ge en bättre förståelse och gemenskap mellan arbetskollegorna.

Välj bland många godsaker

När du ska välja vad du vill äta till fikastunden finns det många spännande alternativ. Det mest vanliga och traditionella är förstås bakelser och kaffebröd, som muffins, croissanter och kanelbullar. Många tycker också om att ta en god chokladbit till kaffet, där mörk choklad både är nyttigt och kompletterar kaffesmaken på ett bra sätt. Om kaffepausen sker på förmiddagen är det inte helt ovanligt att kombinera frukosten med kaffet, och då kan frukt eller granola passa bra till. Även ost kan oväntat nog smaka gott till kaffe, eller varför inte en portion snus?

Leave a Reply