En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

”Kaffetåren den bästa är…”

0
Posted in Kaffe By tobias

 

Kaffe dricks i många länder världen över, men här i norden innehar vi svenskar och våra grannar i Finland rekord i kaffedrickande. I Sverige dricker vi i runda slängar 9 kg kaffe per person och år och eftersom många inte dricker kaffe blir det förstås desto mer fördelat på oss som gör det. Men hur mycket är för mycket? När har kaffet goda egenskaper och när har det dåliga? Det ska vi reda ut här nedan.

Hälsosamt kaffe

Kaffet kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Detta för att koffeinet i kaffet ökar kroppens förbränning. Men detta kommer med ett undantag, tillhör du de som blir Cup of coffeehungriga av kaffe så är det nog bäst att låta bli. I alla fall om du tänker gå ner i vikt.

Enligt färska studier är kaffe dessutom bra för minnet och underlättar inlärning. Det finns även studier som tycks tyda på att kaffe i viss mån skyddar mot Alzheimers sjukdom. Så passa på att ta dig en kopp kaffe medan du läser det här. Som ännu en bonus så finns det forskning som visar att kaffe dessutom skyddar mot diabetes. Kaffedrickare verkar också ha visst skydd mot cancer både i mun och svalg samt i tjocktarmen. Kaffe verkar också skydda mot cancer i äggstockarna hos kvinnor.

Inte bara fördelar

Kaffet har många fördelar men det finns förstås även nackdelar med den svarta drycken. Först och främst ska väl nämnas den beroendeframkallande delen. Alla som dricker kaffe Woman needs to peevet hur sugen man kan bli och många vet också vilken hemsk huvudvärk man kan få om man inte får sitt kaffe. Vissa känner också att de helt enkelt inte kommer igång på morgonen utan den där första koppen.

Vidare finns det studier som tyder på att kaffe kan ge vissa hälsoproblem. Det värsta tycks vara en liten ökad risk för cancer i urinblåsan. Människor som har problem med magsår och sura uppstötningar kan få värre problem om de dricker mycket kaffe. Det är dock en myt att kaffe skulle orsaka magsår. Kaffet retar också urinvägarna vilket gör att det inte är lämpligt att dricka om man lider av urinvägsinfektion.

Leave a Reply