En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Kaffe med kask och andra kaffedrinkar

0
Posted in Okategoriserade By Maria

Kaffedrinkar finns i massor av variationer. Kaffe med kask var mest populär i Bohuslän på 1800-talet. Drycken kallades då för Uddevallare. Den görs genom att blanda svart kaffe med konjak eller brännvin. Får du drycken serverad med knorr betyder det kort och gott att du får den med socker. Enligt gammal folktro blev man magsjuk om man hörde göken om våren på fastande mage. Det botades genom att man tog sig en kaffe med kask vilket har gett drycken smeknamnet kaffegök. Drycken har druckits länge i Sverige och fortsätter än idag att vara populär.

Bild på Irish coffee

I Sverige finns det fler väldigt populära kaffedrycker. En kall och ruggig höstdag kan en Irish coffee värma den mest frusna människan. Drycken fick sitt genomslag på 40-talet på Irland när ett gäng stelfrusna amerikaner klev av ett plan. Bartendern förstod att de behövde lite extra att värma sig med och hällde i en skvätt whisky i deras kaffe. Drycken blev känd på flygplatsen och spreds några år senare vidare i världen med receptet kaffe, whisky och vispgrädde. Kaffe ger tyvärr lite missfärgade tänder vilket alla som en gång börjat dricka det säkerligen har märkt, som tur är finns det hjälp att få. En tandläkare stockholm kan bleka missfärgade tänder och göra rätt för ditt leende.

För den som gillar sambucca, grappa eller brandy kan en espresso corretto vara helt rätt dryck. Den är inte alls lika känd som Irish coffee än, men helt klart en drink värd att testa. Det är helt enkelt en espresso serverad med en några droppar av sambucca, grappa eller brandy. Ibland serveras den meden shot espresso och en shot av alkoholen man vill ha. Det finns fler kaffedrinkar och alla har sin egen charm. Vad sägs om en mexican coffee med Kahlua, kaffe och vispad grädde eller en kaffe koko med en smak av kokos. När det kommer till kaffedrinkar kan man variera i mängder.

Bild på kaffebönor

Här kommer en extra bonus och ett recept till Kaffe Karlsson, drycken som är får smaklökarna att mjukna. Kaffe Karlsson görs på en blandning mellan kaffe, baileys och cointreau som toppas med vispad grädde. För att göra drycken tar du 3 cl Baileys, 3 cl cointreau, 15 cl nybryggt kaffe och toppar drycken med vispad grädde. Drycken serveras bäst i ett värmetåligt glas. Du kommer garanterat att få en smakupplevelse att njuta av.

Leave a Reply