En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Så bjuder du gästerna på gott café-kaffe

0
Posted in Okategoriserade By tobias

Att bjuda på kaffe med eller utan fika hör vardagen till för många. Det fungerar alldeles utmärkt att bjuda på svart bryggkaffe, då det är väldigt populärt i Sverige. Men ibland vill du kanske bjuda på något lite mer speciellt. Kanske har du en dejt eller bjuder över vännerna och vill att det ska kännas lite mer som om ni satt på ett café? Då finns det enkla och ganska billiga knep för att få till en perfekt kopp kaffe.

Kaffe passar till allt, så en kopp kaffe kan inte gå fel oavsett vad du väljer att bjuda på i övrigt. Du kan alltid servera någon kaka eller kaffebröd till. Men vill du ha det lite mer mättande kan du använda Wasa ströbröd till en god panering av grönsaker eller fisk, eller bara till sockerkaksformen. Du kan använda Wasa ströbröd till allt du vanligtvis använder ströbröd till, men skillnaden är att den är gjord på nygräddat knäckebröd.

Så lyckas du med en latte hemma

Den skummade mjölken är A och O när det kommer till en god latte eller cappuccino. Det absolut enklaste sättet är att köpa antingen en mjölkskummare eller en liten handvisp. En mjölkskummare gör nästan hela jobbet åt dig, och det finns ofta olika inställningar för värme beroende på vilken sorts skumning du vill ha. Det går bra med koffeinfritt kaffe, men kaffet får gärna vara ganska starkt eftersom det blir en del mjölk i. En mjölkskummare i form av en handvisp är också ett väldigt enkelt alternativ. Här får du dock värma upp mjölken på egen hand, vilket går fint i mikron. En sådan visp är ofta något lättare att rengöra. Det sista alternativet är att värma upp mjölk i en kastrull och själv vispa upp ett skum. Det är såklart det billigaste alternativet och kanske det lämpligaste om du bara ska prova. Du tillagar kaffet på det sätt du föredrar.

Mysstund med kaffe under vintern

Under vintern kan du göra som ovan, men med en liten twist. Du kan använda vinterkryddor i mjölken, som till exempel kardemumma, kryddnejlika, kanel och/eller ingefära. För sötare varianter kan du tillsätta socker, sirap eller honung. För festligare tillfällen kan du använda den skummade mjölken mestadels i kaffet och i stället toppa med lite vispad grädde.

Svalkande sommarkaffe

På sommaren passar det inte alltid lika bra med en varm kopp kaffe till gästerna. Men du kan även erbjuda en enkel kall kaffedryck. Det gör du genom att brygga kaffe som vanligt, låta det svalna och sedan frysa in kaffet i iskuber. När kaffet blivit till is kan du enkelt ta fram kuberna, lägga dem i ett glas och hälla i mjölk och eventuellt socker. Då smälter iskuberna efter hand och ger en underbart god och svalkande dryck.

Det finns fler fördelar med kaffe än enbart att det är gott, så passa på att bjuda på kaffe av lite olika slag. Men som för allt annat bör du inte ha en överdriven konsumtion då det kan finnas negativa effekter.

Leave a Reply