En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Kaffe på första dejten

0
Posted in Okategoriserade By Maria

Svenskar älskar att dricka kaffe och anledningarna till detta ar många. Dels är det en god och uppiggande dryck som många anser nödvändig för att klara av dagen. Den främsta anledningen är dock att det är avslappnande och trevligt. I Sverige finns det en lång tradition att fika. Att ta en kopp kaffe tillsammans är för många svenskar ett sätt att umgås eftersom det möjliggör samtal under avslappnande former. Det är även därför som många föredrar fikadejter. Här kan du läsa mer om varför en kaffe på första dejten är att rekommendera.

Avslappnat

Att ta en fika är den perfekta aktiviteten för en första dejt. När du vill lära känna en ny person måste ni prata med varandra. Att gå på bio kan vara mysigt, men ni kommer knappast att ha några givande samtal under filmen. Att bowla eller liknande aktiviteter är perfekta på dejter, men kanske inte på den första. När du träffar en person för första gången är det viktigt att prata om de grundläggande sakerna som till exempel intressen och jobb för att lära känna varandra. Att prata över en kopp kaffe på ett mysigt kafé är avslappnat och okomplicerat. Eftersom Sverige är ett av de länder där det konsumeras mest kaffe per person är det ett ganska säkert kort att föreslå en fika på den första dejten. En kopp kaffe gör hjärnan alert vilket gör att du är pigg på dejten. Kaféer är utformade för att det ska gå att prata ostört, till skillnad mot barer där det ofta kan vara hög ljudnivå. Ytterligare en fördel är att det oftast är många människor i rörelse på kaféer vilket är perfekt för att dejten inte ska bli för stel.

Om du letar efter någon att bjuda ut på fikadejt bör du spana in dejtingsidan Elitsinglar som specialiserar på singlar med höga mål i livet, ofta med högre utbildning och spännande karriärer. Om du letar efter någon för intressanta samtal över en kaffe är Elitsinglar en bra utgångspunkt.

Lär känna den riktiga personen

Att lära känna en person utan alkohol är såklart att föredra. På en fikadejt garanterar ni att det första intrycket är nyktert. Även om ett par glas vin kan dämpa nervositeten är det sällan att fördra. Ett nyktert intryck gör det lättare att avgöra om ni passar ihop. Om ni väljer att fortsätta dejta, och eventuellt blir tillsammans, kommer ni ju att spendera majoriteten av tiden tillsammans nyktra. Därför är det lika bra att testa redan på första dejten om ni passar ihop i nyktert tillstånd.

Enkelt, effektivt och billigt

En stor fördel med att träffas över en kopp kaffe är att det är både enkelt och effektivt. En fikadejt sker under begränsad tid och du behöver inte känna att du måste stanna i flera timmar. En dejt på en restaurang är betydligt mer komplicerat eftersom det är mycket otrevligt att lämna dejten under en pågående middag. På en fikadejt är det dock inget konstigt om en i sällskapet vill gå efter en halvtimme. Dessutom är det billigt att ta en kopp kaffe jämfört med en trerättersmiddag.

Leave a Reply