En sajt som handlar om allt som har med kaffe att göra

Nyttig fika till kaffet

0
Posted in Okategoriserade By tobias

Kanelbullar och kakor i all ära, men ibland är det trevligt med mer hälsosamma alternativ när det är dags för fika på jobbet, i skolan eller hemma. God frukt ger både energi och vitaminer, vilket är bra för energinivån såväl som hälsan. Här kan du läsa mer hur du enkelt fixar nyttig fika till kaffet.

Frukt

Frukt är ett av de absolut bästa mellanmålen för både barn och vuxna. Det finns massor av olika frukter och de allra flesta har en eller flera sorter som de gillar. Genom att beställa goda och prisvärda fruktlådor från Fruktleveransen kan ditt företag eller organisation se till att det alltid finns färsk frukt på arbetsplatsen. Företaget köper in frukten själva och levererar inom Stockholmsområdet. Frukten alltid är färsk och full av smak. Välj mellan flera olika fruktlådor beroende på behov och preferenser. Du kan även välja ekologiska fruktlådor där frukten har odlats utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel eller genmanipulering.

Mycket frukt och grönt är hälsosamt och enligt Livsmedelsverket ska vi få i oss cirka 500 gram per dag. Det ger fibrer, antioxidanter och vitaminer, vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom, vissa typer av cancer och övervikt. Det är även bra för magen att äta frukt och grönt. I princip alla frukter är nyttiga. Äpplen har exempelvis visat sig vara bra för att minska risken för stroke och kiwier är särskilt rika på antioxidanter. Det bästa är såklart att äta många olika frukter för att få i sig en variation av mineraler och vitaminer. Med välkomponerade fruktlådor ser du till att det alltid finns olika sorters frukt framme.

För många kan det vara svårt att tillgodose det dagliga behovet av frukt och grönt. Därför kan det vara bra att alltid ha ett läckert fruktfat framme. När det finns färsk frukt tillgänglig är det större chans att medarbetare väljer det nyttiga alternativet framför kakor och andra mer ohälsosamma mellanmål. Om du vill investera i dina anställdas välmående bör du bjuda dem på frukt istället för bullar till eftermiddagskaffet på jobbet.

Mörk choklad och rawfood

Förutom frukt kan du även servera en liten bit mörk choklad till fikat. Frukt och mörk choklad passar bra ihop och ger en bra dos av nyttigheter samtidigt som det smakar gott. Mörk choklad är nyttigt i små mängder och passar bra till kaffet. Precis som frukt och grönt så innehåller mörk choklad hälsosamma antioxidanter, men till skillnad mot frukt och grönt innehåller chokladen både tillsatt fett och socker, vilket gör att det är ett mindre nyttigt alternativ. I måttliga mängder är det dock ett bra val, men frukt är att föredra. Du kan även göra egna rawfoodbollar med exempelvis kakao om du vill ha ett nyttigt mellanmål. Även rawfoodbollar innehåller fler kalorier än frukt.

Leave a Reply